Sajtómegjelenések - Hédervár megjelenés

Hédervár megjelenés

Hédervár megjelenés

2016. Június 28.

Elindult a Hédervári Önkormányzat és a Europethrob mobilmédia együttműködése.

A Hédervári Önkormányzat új kommunikációs partnere – az Europethrob Média
2016-ra Magyarországon is elértük, hogy az emberek többsége az információt már főként elektronikusan, „okostelefon” és „tablet” segítségével éri el. Erre a trendre építette ki az Europethrob az európai embereknek szánt kommunikációs mobil applikációját. Mostantól tehát Hédervár „okos” telekommunikációs eszközökkel rendelkező lakosai a negyedévente nyomtatott formában megjelenő, klasszikus Hédervári Hírforrás és községünk hivatalos internetes honlapja – hedervar.hu – mellett frissen, gyorsan megkaphatják a település aktuális információit, eseményeit, programjait vagy éppen akár a környékbeli vállalkozók ajánlatait is mobil eszközeikre. Ehhez semmi mást nem kell tenniük, csak a használt „okos” kütyü típusától függően – Android vagy iPhone/ iPad - a „Google play áruház”-ból vagy az „AppStore”-ból az internetre csatlakozva letölteni az általuk használt készülékekre az ingyenes applikációt.
Az új lehetőséggel kapcsolatban feltettünk pár kérdést az Europethrob Group ügyvezetőjének, Somogyi Péternek:
– Ha jól tudjuk, magyar a fejlesztés és a tulajdonosi háttér! Akkor miért pont Europethrob lett a neve?
– Az Europethrob jelentése: lüktető, pulzáló Európa. Úgy gondoljuk, ez a név átadja azt az életérzést a felhasználóknak, amit szeretnénk az alkalmazásunk sokszínűségével bemutatni Európa minden országában.
– Nem lehet könnyű egy európai jelenlétet elérni! Akiknek sikerült is, akár több évtizedes áldozatos munkával érhette csak el...
– Igen, mi is tudjuk, hogy nem könnyű! Ezért is vágtunk bele, mert ezt kevesen mernék és tudnák felépíteni! Az európai országok elérését 7-10 évben kalkuláltuk, a technikai feltételeink adottak, az emberi tényező a kérdéses! A rendszerünk már most 12 nyelven működi, és ha aktuális a hiányzó EU nyelveket is be tudjuk kapcsolni.
– Az emberi feltételek miért kérdésesek, amikor ez egy mobil applikáció?
– Igen, ezért mondtam, hogy a technikai feltétel adott, de a rendszer működtetéséhez, folyamatos fejlesztéséhez elengedhetetlen a szolgáltatók táborának folyamatos növelése, melyet területi képviselőkkel, üzletkötőkkel és azok regionális vezetőivel tudunk megvalósítani. Tudjuk a munkaadók is mennyit küzdenek, mire megtalálják a megfelelő embert az adott
munkakörre. Mi is általában önéletrajzokból vagy ajánlásokból dolgozunk, de sajnos az esetek többségében kiderül pár hónap alatt, hogy fele sem igaz, amit leírtak vagy elmondtak magukról! Hiányzik a kitartás, alázat, pozitív hozzáállás!
–Az Europethrob hogyan érte el, hogy ne küldjön kéretlen reklámokat?
– Az applikáció letöltése után a beállítások menüpont alatt ki lehet választani az érdeklődési kört a lehetőségek közül. Innentől a rendszer garantálja, hogy csak olyan ajánlatokat fog kapni a felhasználó üzletektől, szolgáltatóktól vagy épp egy esemény szervezőjétől, amit ő bejelölt!
– Azt már látjuk miért jó egy felhasználónak az applikáció, de miért jó egy üzlet, vállalkozás tulajdonosának?
– Mert ma már az emberek többségének kezében nem újság, szórólap vagy rádió, hanem okostelefon van! Mi vagyunk az első olyan szolgáltató, aki az emberek kezében, zsebében lévő „okoseszközre” el tudja küldeni a cégek ajánlatait úgy, hogy közben garantáljuk, hogy a saját beállításai alapján csak „kért reklámot” fog megkapni! Az üzlet tulajdonosa bármely városban belföldön és külföldön egyaránt el tudja
juttatni reklámját egy kattintással. Azonkívül nincs még egy európai cégregiszter melyben az anyanyelvünkön találhatjuk meg a keresett szolgáltató bemutatását a Google Maps alapjára elkészítve. Így nem csak a belföldi és külföldi embereket, hanem az úton tartózkodó turistákat is anyanyelvükön lehet megszólítani.
– Van konkurensük az applikációs piacon?
– Rengeteg Appot néztünk meg az elmúlt 5 évben, és az újakat is próbáljuk gyelemmel kísérni. Most már működik pár városi App, ami vagy a helyi szolgáltatókat vagy látnivalókat mutatja meg elég kezdetleges stílusban. Mostanában elindultak a hírszolgáltatók applikációi is, melyek között már találtunk jól kezelhetőt is. Sokan rámozdultak turisztikára, szállásadók ajánlatait, repülőgép jegyrendelést foglalnak applikációba különböző módon. Vagy épp a különböző multik ajánlatait rakják egy App-ba... A hatalmas kínálat ellenére még nem találtunk igazi konkurenciát! Ezt igazolja az AppStore Top charts-ban a 38.200 db navigáció alapú alkalmazás közötti versenyben, hogy több, mint két éve a Top 100-ban tartózkodik az Europethrob.
– Miben látják létjogosultságukat a nemzetközi piacon?
– Induláskor ez volt a szlogenünk: „több mint alkalmazás”
• üzletek, szolgáltatók bemutatása elérhetősége
navigációs alapon;
• ezen cégek termékei, szolgáltatásai, akciói,
kedvezményei (képpel, videóval);
• események a közelben (koncertek, fesztiválok,
kulturális ajánlatok);
• látnivalók (turisztikai ajánlatok 30 km belül
(gyakorlatilag idegenvezető);
• Live magazin (első geotargetált mobil
magazin hírekkel, érdekességekkel);
• exkluzív Push értesítések, csak az általam
megjelölt érdeklődési körből.
Egy Appban ennyi szolgáltatást ingye-nesen, regisztráció nélkül, ennyire letisztult formában nem ismerünk és ezt szerencsére egyre több nagyvállalat reklám-, marketingvezetőjétől és különböző médiumoktól is visszahalljuk.
Gyors letöltést és jó szórakozást kívánunk az ingyenesen telepíthető applikáció használata során, minden kedves Hédervári Lakosnak!
Hédervári Hírforrás