Sajtómegjelenések - Europethrob a Magyar Szóban

Europethrob a  Magyar Szóban

Europethrob a Magyar Szóban

2016. Január 23.

Pr cikk a Magyar Szóban

Elektronikus szórólap, vagyis mi fán terem a Europethrob?


 


Az ingyenesen letölthető alkalmazás rendszerében már Szabadka legfontosabb eseményeit és helyszíneit is megtaláljuk


 


Tómó Margaréta


2016. január 23., 17:57 >> 2016. január 23., 21:37Kommentek száma 0  A cikkhez tartozik képgaléria  Megjelent nyomtatásbanKi sétál ma Európa utcáin telefon nélkül? – tette fel nekem a kérdést Cöndör Tibor, az AppOk Média fejlesztő mérnöke beszélgetésünk kezdetén. A téma nem volt más, mint a Szabadkán is egyre népszerűbb Europethrob alkalmazás, amelyet okoskészülékünkre való ingyenes letöltés után Európa-szerte használhatunk. Mire is?

 


Cöndör Tibor azt mondja, ez az applikáció tulajdonképpen olyan, mint egy elektronikus szórólap, csak sokkal gyorsabban terjed, hiszen pillanatok alatt eljut a felhasználókhoz az információ egy-egy eseményről, akcióról. Az alkalmazásnak, vagyis applikációnak a lényege tehát az: rajta keresztül értesüljünk az adott városban lévő eseményekről, érdekességekről, jó éttermekről, szállodákról, szolgáltatásokról. Szabadka is csatlakozott az európai városokhoz, s az applikációt a Play Áruházból ingyenesen letöltve már kapjuk is az információkat a negyven kilométeres körzetben zajló eseményekről. A szolgáltatás bevezetését a szerbiai piacra augusztusban kezdték el Szabadkán. A felhasználóknak, a közintézményeknek és a vállalkozóknak is nagyon tetszik a lehetőség. 


A VÁROS TÖBB MINT FELÉNEK OKOSKÉSZÜLÉKE VAN


– Elvégeztünk egy piackutatást Szabadkán, amelyből kiderült, hogy a lakosság 63 százalékának már valamilyen okoskészüléke van. A tendencia az, hogy egy átlagos turista három okoskészülékkel jön a városunkba, hoz egy okostelefont, egy tabletet és egy számítógépet is. A 21. században már nem az a kérdés, hogy ebbe az irányba tartunk-e, hanem már tartalmat kell szolgáltatni, mobiltelefonokra optimalizáltakat. A mobilapplikáció minden olyasmit tud, mint egy weboldal, mint a közösségi oldalak, plusz olyan lehetőségeket is nyújt, amelyeket egy cég csak az applikáción keresztül tud megoldani. Gondolok itt a push üzenetekre – ezt maga az applikáció küldi a telefonok zárolt képernyőjére, és ezt a kifejezést is ugyanúgy elsajátítja majd mindenki, mint az e-mailt, vagy az sms fogalmát anno. A push üzenet tehát ahhoz jut el, aki letölt egy-egy applikációt. 


EUROPETHROB – MINDENT, AMIT A VÁROSRÓL TUDNI AKAR


– A Europethrob nem saját fejlesztés, hanem Európa-szerte ismert. Egyetlen applikációban elfér egész Európa, tehát bárhol is tartózkodjon a felhasználó, az a város, amelyik része a Europethrob rendszernek, automatikusan biztosítja a felhasználónak az információkat arról, hogy hol milyen eseményeket talál, mit érdemes megnéznie, hol érdemes ennie, hol vannak wellness lehetőségei és sorolhatnám. Onnantól kezdve, hogy a felhasználó letöltötte az applikációt, van hozzá egy 24 órás állandó kapcsolatunk és bármikor tudunk küldeni neki egy ilyen push üzenetet a legfrissebb eseményekről. Az applikációban van egy beépített idegenvezető, „akivel” meg tudjuk tervezni az utazást. Az applikáció 14 nyelven beszél, a vajdasági adatokat magyarul, szerbül és angolul töltjük fel. 


A Eurothrob felületét a vajdasági és így a szabadkai közintézmények számára ingyenesen biztosítjuk, használhatják a rendszerünket, illetve a felhasználók számára is ingyenes a letöltési lehetőség. Attól függően, hogy a felhasználó hol tartózkodik, mindig az aktuális helyről, negyven kilométeres körzetből gyűjti össze az applikáció az információkat. Jelenleg Magyarkanizsával, Zentával, Adával, Óbecsével, Újvidékkel tárgyalunk folyamatosan, így ezekből a városokból is folyamatosan kerülnek fel az információk. Az a cél, hogy Vajdaság összes eseménye benne legyen az applikációban. 


Egy-egy szolgáltatásról be tudunk rakni 5-6 képet, nyitvatartási idő is szerepel, vannak okosgombok az alkalmazáson, gyorshívó, e-mail-küldő, weboldalra ugrás, és gps szolgáltatás is, ami azonnal elnavigál a helyszínre. Térképes kereső is van, így séta közben is rákereshetünk egy-egy adott helyre, eseményre.


LEHETŐSÉG A VÁLLALKOZÓKNAK


– Jelenleg egy kávézóban vagyunk, ha körülnézünk, látjuk, hogy itt most van szabad kapacitás. Amennyiben ez a kávézó becsatlakozna a rendszerbe, akkor tudna küldeni push üzenetet a telefonokra, azzal az üzenettel, hogy happy hourt hirdet, például délután egy óráig a kávé mellé ingyen limonádé jár. És ezt azok a telefonok kapják majd meg, ahol ő szeretné. Ki tudjuk küldeni egy százméteres sugarú körben, vagy egész Szabadkának. S azonnal ott van az információ a telefonokon – magyarázza az egyszerű, és csöppet sem drága szolgáltatást Cöndör Tibor, aki hozzáteszi, oktatást is tartanak, illetve szerződéstől függ, hogy a vállalkozó maga tölti az információkat, vagy a AppOk Média tölti fel. Mindkét lehetőség adott. A vállalkozóknak a legolcsóbb csomag havi tíz euró, ami egy mikrovállalkozás számára sem jelent nagy kiadást.