Puskás Peti nagyszerű dolgot tervez
Sztárhírek, Belföld

Puskás Peti az X-Faktor mentoraként ihletet kapott egy új megreformált oktatási módszerhez. Az énekes egy gyermekkórust szeretne alapítani, ahol a hagyományos módszerektől eltérően oktatnák a zenére nyitott fiatalokat.

Honnan jött az ötlet?

– Sokszor kérdezik az X-Faktor kapcsán, hogy nem fogytak-e el még a tehetségek, mindig azt válaszolom , hogy ha lenne életképes ének-zene oktatásunk, ez a kérdés fel se vetődhetne, mert tehetségek mindig vannak, de előfordulhat, hogy nem kapják meg a megfelelő képzést.

Hogy nézne ki a program?

– Eőry Krisztinával, a Budapest Show Kórus művészeti vezetőjével közösen alapítanánk meg a kórust, ahol a gyerekek modern dalokon keresztül kerülnének közel a zenéhez. Tulajdonképpen ez egy workshop, csak kicsikkel, a lényege a közös éneklés, és hogy a dalok eredeti előadói­val is beszélhetnek, találkozhatnak.

Kik jelentkezhetnek?

– Meghirdettük, hogy minden alsós gyerkőcöt szeretettel várunk, és a jelentkezők számából úgy tűnik, hogy érdekli a kicsiket a kezdeményezés, ha jól mennek majd a kóruspróbák, valószínűleg kibővítjük a jelentkezők korosztályát.

Forrás, szerző: blikk.hu