Brüsszelt meg kellett állítni, hogy végre megdicsérjenek minket
Europethrob hírek ', Belföldi hírek

Csütörtöki számában a Lokál is beszámolt a Felcsútra látogató EP-delegációt vezető Inge Grässle tegnapi sajtótájékoztatójáról. Bár a hvg.hu is jelen volt az eseményen, mégis fontosnak érezzük, hogy a hiteles és pártatlan tájékoztatás jegyében ismertessük a propagandalap tudósítását is.
Innentől tehát átadnánk a szót a méltán kedvelt Habony-újságnak!
Az biztos, hogy a címadáson nem spórolt a lap:
“Dicséretet kapott Magyarország."
Mi ugyan ezt az elhangzottak fényében nem állítanánk, inkább volt óvatos és diplomatikus az EP-képviselő beszámolója, de persze ez részletkérdés a propaganda szempontjából.
Ahogy az is, hogy a szerdai sajtótájékoztatót megelőzően Grässle volt a kormány újdonsült első számú közellensége, a háta közepére kívánva a látogatást. Egyszóval minimum ellentmondásos most a “dicsérő” szavaknak örülni, de feltételezzük ezen gyorsan túllendültek Rogán minisztériumában a Lokál szerkesztőségében.

De lássuk, mit is mondott Grässle, aminek ennyire örül a Lokál!
Rengeteg pozitív változást tapasztalt látogatása során, és kijelentette, hogy kicsiny hazánkat “modern, sikeres tagállamnak tekintik”.
Szerencsére itt még nem értek véget a német EP-képviselő dicsérő szavai! A Lokál Grässlet idézve azt írja: a delegáció azt tapasztalta, hogy “az életszínvonal is javulóban van”. Szent igaz, a felcsúti kisvasút és környéke valóban Ausztriát idézi.
“A 4-es metró fontos és jó” – természetesen ezt is Grässle mondta. És működik – kár, hogy ezt nem tette hozzá. Ugyanakkor felfedezték visszaélések jelét – jegyzi meg gyorsan a Lokál.
Grässle nem értette, miért volt ekkora felhajtás a kisvasút körül. Ezen a pontos a Lokál szemérmesen elhallgatja, hogy a hisztériát a kormány gerjesztette: Lázárék mindent megtettek, hogy a látogatás ne, vagy ne ebben az időpontban valósuljon meg.
Grässle Magyarországot aktív EU-tagnak nevezte, “ahová sok pénz áramlik, ami gazdasági fejlődést generál”. Feltételezzük, itt nem Mészáros Lőrinc cégbirodalmának prosperálására gondolt a német képviselő.
Furcsa mód azonban itt nem kapcsolt a Lokál újságírója propagandistája, hiszen Orbán Viktor nemrég megmondta: „színvonaltalan, de elterjedt” nézet, hogy a magyar gazdaság csak az uniós támogatások miatt fejlődik. Nem lennénk meglepődve, ha következményei lennének ennek a kapitális hibának!

Forrás: hvg.hu
Szerző: Mizsur