Így állnak most a különböző Android verziók
Tech ', Android hírek

A Google közzétette a már megszokott havi kimutatását, amelyben a különféle Android verziók elterjedtségét taglalja. A szeptemberi eredmények tartalmaznak érdekességeket, igaz, hatalmas változások egyelőre nem tapasztalhatóak, a legújabb rendszer, az Oreo pedig természetesen még sehol sincsen.

Amennyiben vetünk egy gyors pillantást az itt látható táblázatra akkor máris szembeötlik, hogy a Nougat rendszer 15.8 százalékon áll, ami enyhe növekedést jelent az előző hónapi 13.5 százalékos részesedéshez képest. A Marshmallow részesedése szinte semmit sem változott, míg a Lollipop 0.4 százalékkal kevesebb készüléken fut augusztushoz képest.

A KitKat egy teljes százalékkal esett vissza, a Jelly Bean pedig szintén látványos csökkenést tudhat magáénak. A Gingerbread, valamint Ice Cream Sandwich – régi szép idők – rendszerek egy százalék alá csökkentek.
A legújabb, frissen bemutatott Oreo rendszer még egyelőre nem szerepel a felsorolásban, mivel a részesedése 0.1 százalék alatt van, de ez vélhetően hamarosan változni fog. Hajrá okostelefon-gyártók!

Forrás, szerző: napiandroid.hu