Új módon védi a magánszférát a Windows 10
Tech ', Windows

Jókora botrányba keveredett a Windows 10 legelső verziójának kiadásakor a Microsoft. Mint kiderült, a rendszer abszolút gigantikus mennyiségű statisztikai információt gyűjtött, még akkor is, ha a felhasználó minimális mértékűre állította az információmegosztást. A tavasszal kiadott Windows 10 Creators Update-ben végre pozitív változás állt be ezen a téren: kissé átláthatóbbá vált az adatgyűjtés, továbbá jelentősen szűkült a begyűjtött információk köre.

A jövő hónap közepén elérhetővé váló Windows 10 Fall Creators Update-ben a Microsoft újabb üdvözlendő lépésre szánt el magát: a modern alkalmazások egy felugró ablakban kérnek majd hozzáférést a magánszféra szempontjából potenciálisan problémás jogosultságokhoz, például a webkamera használatához. Természetesen az alkalmazások jogosultságait bármikor meg lehet változtatni a Gépházban, utólag is engedélyezhetőek vagy letilthatóak a hozzáférések. Erre egyébként mindig is lehetőséget adott a rendszer.

További újítás, hogy a Windows 10 Fall Creators Update-től kezdve az általános szerződési feltételek mellett a Microsoft teljes adatvédelmi szerződése is megjelenik majd a telepítéskor.

Forrás, szerző: origo.hu