Minden, amit az őszi nagy Windows 10 frissítésről tudni érdemes
Tech ', Windows

Cikkünkben össszefoglaljuk a Windows 10 Fall Creators Update újdonságait, és a legfontosabb tudnivalókat.

Itt van az ősz, itt van újra, és jön vele a tavaszit követő újabb nagy Windows 10 frissítés, a Fall Ceartors Update. Alapvető célja, hogy javítsa a Windows 10 mobilélményt, és további funkciókkal, kreatív elemekkel és felhő alapú vágólappal bővítse a rendszert.

Hirdetés
Mikor jelenik meg?
A várható időpont október 17., de aki nem akar odáig várni, jelentkezzen be a Windows Insider programba.

Milyen újdonságok lesznek benne?
Először nézzük azt, ami kimarad: a Microsoft már korábban bejelentette, hogy 32 év után kidobja az MS Paintet, de aztán a közfelháborodás hatására retirált, és úgy döntött, hogy ingyenesen letölthetővé teszi a Windows Áruházból. Vagyis a normál Windows 10 asztalnak nem lesz része a program, de egy letöltéssel hozzájuthatunk.

És most lássunk néhány új szolgáltatást!

Story Remix
Az alkalmazással a kiválasztott fotókból és videókból tudunk zenével, átmenetekkel és 3D hatásokkal ellátott videókat készíteni. Hasonlót az iPhone Memories és a Google Photos már kínál, most a Windows 10 is felzárkózik.

Érintőképernyőn pedig használhatjuk a Windows Inket, amely lehetővé teszi, hogy jegyzettel lássunk el egy videót, vagy rajzoljunk a képre, és hozzáadott szöveg, rajz az objektummal együtt mozog a képernyőn.

Idővonal
Ez a Microsoft friss bejelentése szerint nem a megjelenés napjától élvezhető majd a Fall Creators Update-ben: a fejlesztő később, a betekintő változatokban adja közre.

Az Idővonal egyfajta munkanapló, több hétre, vagy akár hónapra visszamenően megnézhetjük, min dolgoztunk , és keresgélhetünk a megnyitott alkalmazások, ablakok között. A funkció a Windows 10 eszközök közti adatcserére is kiváló.

OneDrive fájlok kérésre
Az OneDrive felhasználók kiválasztott fájlokat tudnak letölteni vele, így nem kell teljes szinkronizálást végezniük, és kényelmesen hozzájuthatnak a fontos anyagokhoz anélkül, hogy a rendszerükön kéne tárolni őket.

Forrás: Computerworld