Mandátumáról is lemondott a Jobbik volt alelnöke
Europethrob hírek ', Politikai hírek

Lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról a Jobbikból és annak frakciójából február végén kilépett Hegedűs Lorántné – írta az MTI.

Eszerint a képviselő nem marad a parlamentben független képviselőként sem. A Jobbik egykori alelnöke az MTI-nek azt mondta, azért nem kíván független képviselőként dolgozni, nehogy „a látszattevékenységet vagy destrukciót folytatókkal” bárki is egy platformba sorolhassa.

„Az Országgyűlésből történő távozásom március 21-i bejelentésével is egyértelműsíteni kívánom, hogy számomra elfogadhatatlan a vörösterror szellemiségének, továbbá Kádár-Apró-Dögei örökségének felélesztése a hazai közéletben” – írta Hegedűs Lorántné közleményében.

A politikus a Jobbikból való kilépéséig a párt alelnöke is volt, háromszor jutott a parlamentbe országos listáról. Hegedűs Lorántné szerint a párttal való szakításának oka, a Jobbik választási együttműködése az ellenzéki pártokkal. Úgy vélte a „posztkommunistákkal történő bármilyen közösségvállalás” ellentétes neveltetésével és személyes meggyőződésével.

Forrás: index.hu
Szerző: NYG