A brüsszeli elit és az európai emberek akarata között egyre nagyobb a szakadék
Europethrob hírek ', Politikai hírek

Dömötör Csaba államtitkár cáfolta naprend előtti felszólalásában Varju László azon szavait, miszerint hazugság, hogy bárkinek is lennének bevándorláspárti tervei az Európai Unióban. Az államtitkár azt is kiemelte, hogy hazánkra nézve hátrányos lenne az Európai Egyesült Államok létrehozása – számolt be az Echo TV.

Varju László, a Demokratikus Koalíció politikusa szerint nem igaz, hogy a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes erők politikai küzdelméről szól az európai parlamenti választás kampánya. Sőt a képviselő azt is leszögezte, hogy nincs Soros-terv Európa muzulmán tömeggel való elárasztására sem. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azonban felhívta a képviselő figyelmét arra, hogy az Eurobarométer felmérése szerint

az európai emberek 50 százaléka gondolja úgy, hogy a migráció a legfontosabb probléma,

ennek ellenére a brüsszeli elit továbbra is erőlteti a bevándorlást ösztönző terveit.

Varju László azt is hangsúlyozta felszólalásában, hogy az EP-kampány az Európa-jövőpárti és az Európa-ellenes erők között folyik, továbbá, hogy tetszik, nem tetszik, ők vannak többségben. Dömötör Csaba válaszában felhívta az ellenzéki képviselő figyelmét a múlt évi választási eredményre, ami cáfolja Varju állítását hozzátéve:

az a párt hangoztatja az Európa-barátságot, amely március 15-én azzal a Jobbikkal „parádézott", amely korábban hevesen követelte az EU-ból való kilépést.

A DK által támogatott Európai Egyesült Államok létrehozása hazánkra nézve rendkívül hátrányos lenne, mivel rengeteg jogkört venne el az államtól - szögezte le Dömötör, kiemelve többek között, hogy a brüsszeli elit nem vette le a napirendről a betelepítési kvótát, továbbá megszavazták a migránsvízumot, a migránskártyák rendszere már működik, és azt is követelik, hogy legyenek afrikai kísérleti projektek.

Ha a Jobbik a migráció ellen van, miért fúrták meg a kvótáról szóló népszavazást
Dömötör Csaba arról is beszélt, hogy ha a Jobbik úgy véli, problémás a bevándorlás, akkor miért fúrták végig a migránskvótáról szóló népszavazást? A Jobbik azzal a DK-val működik együtt, amelyik az Európai Parlamentben megszavazza a migránsok kvóta szerinti elosztását és a migránsvízumot is. Dömötör azt is elmondta, hogy egy olyan helyzetben, amikor 7-8 bevándorlást támogató javaslat van napirenden az unióban, minden párt támogatására szükség lenne, akik ellenzik az illegális migrációt.

Forrás: origo.hu
Szerző: ORIGO