EP-választás: nem vették nyilvántartásba a Momentumot
Europethrob hírek ', Politikai hírek

Visszautasította a párt kérelmét a Nemzeti Választási Bizottság.



A döntést az Azonnali.hu szúrta ki, amelynek a párt európai parlamenti listavezetője, Cseh Katalin azt mondta: adminisztrációs kérdés miatt utasították vissza a pártot, a lejelentett székhellyel volt probléma. Az ügyben a párt jogászai már intézkednek – tette hozzá.

A Momentum sajtóosztálya szerint nem a székhellyel, hanem Fekete-Győr András pártelnök képviseleti jogosultságával volt gond. A civil szervezetek közhiteles nyilvántartásában Fekete-Győr András teljes jogkörű képviselőként szerepel, ezzel kapcsolatosan a fellebbezést a Kúriához benyújtotta a párt, döntés a szerdai napon várható – közölték.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) indoklásából az derül ki, hogy mindkét dologgal gond volt. Azt írták: "a szervezet P2-es nyomtatványon feltüntetett székhelycíme eltér a civil szervezetek közhiteles nyilvántartásának adataitól, továbbá a bejelentésekor eljárt Fekete-Győr Andrásnak a szervezet képviseletére vonatkozó megbízása sem az Európai Parlament tagjainak választása kitűzésének, sem a szervezet bejelentkezésének időpontjában már nem állt fenn."

Az NVB 17 pártot vett nyilvántartásba az EP-választásra.

Forrás, Szerző: hvg.hu