A Huawei már tudja, mi jöhet az Android után, sőt már meg is csinálták
Tech ', Android hírek

Néhány éve már sejteni lehet, hogy az okostelefon-gyártók rangsorában gyors léptekkel felfelé lépdelő Huawei stabil B-tervvel rendelkezik egy esetleges vészhelyzet esetére. Most Richard Yu vezérigazgató erősítette meg, hogy ez tényleg így van.

A Huawei nagyon szívesen dolgozik amerikai vállalatok, köztük a Google platformjával okostelefonjain és a Microsoft rendszerével számítógépein – hangsúlyozta a Die Weltnek adott interjújában Richard Yu, a vállalat vezérigazgatója. De fel kellett készülniük arra az eshetőségre is, hogy ez nem mindig lesz így.

Az utóbbi idők amerikai vádjait nézve nem is tűnik annyira elképzelhetetlennek, hogy az Egyesült Államok törvényileg tesz róla, hogy a kínai Huawei ne használhassa az amerikai Google és Microsoft operációs rendszereit. A Die Welt újságírójának kérdésére Yu azt mondta: ha bármikor is ilyen helyzet áll elő,

nem éri majd őket váratlanul, van B-tervük, már elkészítették a saját operációs rendszerüket.

Donald Trump amerikai elnök nemrég megvillantotta már vonatkozó fegyverét, akkor a szintén kínai ZTE telefongyártót küldte padlóra egy időre azzal, hogy ellehetetlenítette a cég amerikai kapcsolatainak fenntartását.

Forrás, szerző: hvg.hu