Megérkezett a Nokia 9 PureView
Tech ', Mobil Telefon hírek

Végre bemutatták a Nokia legújabb csúcsmobilját, a Nokia 9 PureView-t, ami elsősorban a szokatlanul sok hátlapi kamerájával hívja fel magára a figyelmet.

A Nokia 9 PureView egy 5,99 colos, 18:9-es, QHD+ (2880×1440) felbontású P-OLED kijelzőt kapott, amit Gorilla Glass 5 véd a külső behatásoktól. A mobilban a Snapdragon 845 dolgozik, ami már nem a legfrissebb csúcshardver, de ez is bőven elég teljesítményt nyújt még komolyabb igénybevételnél is. RAM-ból 6 GB áll rendelkezésre, a belső tárhely 128 GB-os, az akkumulátor kapacitása pedig 3320 mAh, és támogatja a QC 3.0 gyorstöltést, illetve a 10W-os vezetéknélküli töltést.

Az extrák között érdemes megemlíteni az IP67-es vízállóságot, valamint a kijelzőbe épített optikai ujjlenyomat-olvasót, de a legnagyobb érdekesség mindenképp az 5 kamerából álló hátlapi Zeiss apparátus.

Mind az 5 egység 12 MP-es, f/1,8-as, és megegyezik a gyújtótávolságuk, vagyis nincs ultraszéles látószög vagy telefotó kamera. Cserébe viszont egyszerre mind az 5 szenzor képét felhasználja a rendszer a végleges fotók elkészítéséhez, vagyis összedolgoznak a kamerák. Ezekből egyébként kettő színes, három pedig monokróm, és van még egy ToF érzékelő is pluszban, ami a tér 3D-s feltérképezésére képes.

Forrás, szerző: napidroid.hu