Bréking! Itt a hajlítható Huawei Mate X
Tech ', Mobil Telefon hírek

A Huawei bemutatta első hajlítható telefonját, a Mate X-et, ami a vállalat első 5G-s készüléke is egyben. Az új kütyü a Samsung Galaxy Fold közvetlen ellenfele lesz, ám annál jóval karcsúbb, és valamivel talán csinosabb is, de ez persze ízlés kérdése.

Huawei Mate X lett tehát az újdonság hivatalos neve, ami kihajtott állapotban egy elég méretes, 8 colos flexibilis OLED panellel rendelkezik (2480X2200), amelyen nincs semmiféle bevágás a Samsung megoldásával ellentétben. Összehajtott állapotban ez kívülre kerül, így a mobil mindkét oldalán lesz kijelző. Az előlapon egy 6,6 colos megjelenítőt kapunk így, a hátlapon pedig egy 6,38 colos másodlagos képernyőt.

A készülék igen vékony, még összehajtva is csak 11 mm, szétnyitva pedig 5,4 mm, ám jobb oldalt van egy vastagabb rész, ami segíti a fogást, és ide kerültek a főbb hardverelemek, például a 4 kamera. Ezek szelfizésre is használhatók a hátra hajtott másodlagos kijelzővel, illetve ha valakit fotózol, akkor az is láthatja majd magát közben a hátsó képernyőrészen.

Forrás, szerző: napidroid.hu