Új telefonokat leplezett le az LG
Tech ', Mobil Telefon hírek

Ha jön az MWC expó, röpködni fognak a felsőkategóriás csúcsmobilok, sőt, a Samsung és a Xiaomi legújabb üdvöskéi már itt is vannak. Ám mindannyian tudjuk, nem csupán a felső szegmens létezik, mint ahogyan nem mindenkinek van igénye drága mobilra, ezért érdemes tudósítani a kevésbé prémium ajánlatokról is. Na ezekből jelentett be hivatalosan hármat a dél-koreai LG, nem sokkal a barcelonai kiállítás előtt.

A készülékek az LG Q60, K50, illetve K40 neveket viselik, és mindegyiket nyolcmagos processzorral látták el. Ezek a chipsetek 2,2 GHz-en pörögnek, azt viszont egyelőre nem tudni pontosan, milyen lapkákról is lehet szó. Az ismertetést kezdjük a Q60-nal, ami egy valódi phablet, hiszen 6,26 colos, csepp alakú szenzorszigettel rendelkező megjelenítőt kapott, mégpedig HD+ felbontással. A burkolata alatt a már említett rejtélyes processzor mellett 3 GB RAM, valamint egy bővíthető 64 GB-os belső tárhely található.

A hátoldalra tripla kamerakészlet került, ami jelen esetben áll egy 16 megapixeles elsődleges és egy 2 megapixeles másodlagos szenzorból, utóbbi a mélységgel kapcsolatos információkat hivatott gyűjteni, valamint kapunk egy 5 megapixeles ultraszéles látószöggel rendelkező érzékelőt is. Az előlapi notch egy 13 megapixeles optikának ad otthont. A készülék belsejében egy 3500 mAh kapacitású akkumulátor rejtőzik, ami ezzel a kijelzővel még bőven lehetőset teremthet a decens üzemidőre.

A második frissen bejelentett mobil az LG K50, ami ugyanakkora képernyővel debütál, mint az előbb ismertetett LG Q60, és a 6,26 inches kijelzőn itt is 1520×720 képpont sorakozik. A processzor ugye szintén nem tér el, viszont a belső tárhely kisebb lett: 32 GB-os háttértárat kapunk a 3 GB-os operatív memória mellé.

Forrás, szerző: napidroid.hu