Az Apple kikapcsolta a csoportos FaceTime-ot
Tech ', Apple hírek

Tudjátok, mi a legfélelmetesebb telefonhívási bug? Amikor látod, ki hív, azt mondod, “hát ez a barom mit akar?”, majd felveszed, hogy “szia, hogy vagy, rég hallottam felőled!”. És erre a vonal másik végén azt mondja a tag: “hallottam, hogy baromnak neveztél“.

Kiderült ugyanis, hogy ha FaceTime videóhívást indítasz valakivel, és a híváshoz hozzáadod a saját számodat (tehát indítasz egy csoportos FaceTime hívást, amiben te kétszer szerepelsz), abban a pillanatban hallod a túloldali iPhone mellett elhangzó szavakat. Még azelőtt, hogy felvették volna.

Aztán kiderült, hogy ha a másik oldalon megnyomják ilyenkor a Power gombot, akkor még a videójelet is láthatod az audió mellett. Nem tökéletes a lehallgatás persze, hiszen a lehallgatott fél telefonja villog és csörög a lehallgatás ideje alatt, de azért könnyen kivitelezhető, és kaphatunk egy pár kést a hátunkba.

Az Apple az eset kirobbanása után nem sokkal kikapcsolta átmenetileg a csoportos FaceTime lehetőséget, én legalábbis most hiába próbálom hozzáadni magam a híváshoz, nem sikerül. Lázasan megy a bugfix, vagy a saját telefonszám hozzáadásának letiltása (országonként eltérő, hogy elérhető-e még a lehetőség, vagy nem).

Forrás, szerző: appleblog