Ez használ a legjobban a menstruációs fájdalom ellen
Érezd!, Női öltöző

Rengeteg tanácsot olvashatsz a neten, amik azt ígérik, hogy ha betartod őket, sokkal könnyebben viseled majd el a piros betűs napokat. Az orgazmustól a vegán étrenden keresztül a melegvizes palackig mindenfélére esküsznek a különböző fórumokon és site-okon.

Egy ausztrál egyetemen végzett új kutatás szerint három hatékony módja van a menstruációs fájdalom enyhítésének. Összesen 2 300 nő vet részt a vizsgálatban, akik különféle eszközökkel próbálták csillapítani a fájdalmat.

„Ha sorrendet kellene felállítani, akkor a testmozgás a leghatásosabb, a meleg a második és az akupresszúra a harmadik. Jelentős változás volt ezeknél megfigyelhető. Nagyon érdekes, hogy a mozgás és a meleg még a fájdalomcsillapítónál is hatásosabb volt” – mondta a kutatás vezetője, Mike Armour az ausztrál Triple J’s Hack nevű oldalnak.

A kutató viszont felhívta a figyelmet arra, hogy a testmozgásnál nagyon fontos a rendszeresség. A leghatékonyabb mozgásforma, ami segít a fájdalom enyhítésében az a jóga és a különböző nyújtógyakorlatok. A vizsgálat arra nem tért ki, hogy az intenzív sportnak milyen hatása lehet.

Forrás, szerző: cosmopolitan.hu