Zalatnay Sarolta elmesélte, hogy Janis Joplin droggal kínálta
Sztárhírek, Belföld

A Táncdalfesztivál megnyerése után, 1967-ben hároméves londoni szerződést írt alá Zalatnay Sarolta. Bekerült a brit klubéletbe, ahol talákozhatott példaképeivel. A magyar énekesnő elmondta: sokszor kínálták drogokkal.

„Túlzás nélkül mondhatom, hogy a Speakeasyben akkoriban folyt a pia és a drog...” – mondta a Ripostnak Zalatnay Sarolta, aki a Táncdalfesztivál megnyerése után 1967-ben hároméves londoni szerződést írt alá. Az ott töltött évek alatt sokszor kínálták különböző tudatmódosító szerekkel.

„Emlékszem, amikor Janis Joplin először huppant le mellém a kanapéra a jellegzetes kerek napszemüvegében és kalapjában, ott volt egy üveg whisky a kezében és persze az elmaradhatatlan cigi a szája sarkában. Előtte már bemutattak neki egy koncertjén az Albert Hallban, így tudta, ki vagyok.Ott ült és belekezdett a Mercedes Benz című slágerébe, amibe becsatlakoztam. A végén rám nézett és azon az elpiált, elcigizett hangján ennyit mondott: Nem is olyan rossz...” – emlékezett vissza Zalatnay.

Mint mondta: kilógott a sorból. „Bár úgy kínálták a füves cigit és a kokaint, mintha csak cukorkák lennének, nem fogadtam el, ahogy a piát sem” – mesélte az énekesnő.

Forrás, szerző: life.hu