Elrabolták az Esterházy Alapítványok vezetőjének anyját Ausztriában
Europethrob hírek ', News

A 88 éves nőt egy limuzinba tuszkolták kedden délután.



Kedden délután emberrablás történt az ausztriai Kismartonban (Eisenstadt), a Kurier.at információi szerint az Esterházy-alapítványokat és -vállalatokat 2000 óta irányító Stefan Ottrubay idős, 88 éves édesanyját rabolták el ismeretlenek.

Az idős hölgy éppen az ápolójával sétálgatott, amikor két fekete, feltehetőleg külföldi rendszámú limuzin megállt mellettük. A rendőrség közlése szerint egy férfi és két nő szállt ki a járművekből, az ápolónőt félretolták, az idős nőt pedig az egyik autóba tuszkolták, majd gyorsan elhajtottak.

A rendőrség lezárta a környező utakat, a lap azt írja, a környéken a csomópontoknál minden járművet megállítanak és átnéznek. Magyarország felé vezető utakat is ellenőriznek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi motiválta az emberrablókat. Bár Burgenlandban az Esterházy-alapítványok és cégek vagyona a legnagyobb magánvagyonnak számít, váltságdíjat egyelőre nem kértek.

A rendőrség egyelőre csak annyit közölt, hogy az egyik nő magas, vékony és szőke hajú volt, illetve sapkát viselt.

A Svájcban született üzletember, Stefan Ottrubay 2000-ben lett a három alapítványra osztott Esterházy-vagyon vezetője, miután nagynénje, az Ottrubay Melindaként született Esterházy Melinda (Esterházy Pál herceg özvegye és örököse) megbízta ezzel. Esterházy Melinda 2014-ben hunyt el.

Forrás, Szerző: hvg.hu