Itt a játék, amire 27 évet vártak a rajongók, most ön is letöltheti
Tech ', Érdekes

Az első SimCity még a Nintendo korabeli gépén lett volna játszható, de végül soha nem is lett belőle kész termék. Néhány lelkes videojátékos azonban megszerezte és 27 év után letölthetővé tette.

Vannak videojátékok, amelyek megjelenésére hosszú éveket kell várni, ilyen például a PlayStationre készülő The Last of Us második része is. Azonban sajnos olyanok is akadnak, amelyek soha nem kerülnek a boltok polcaira.

A városépítős SimCity legelső, még 1991-es verziójával szintén ez történt. A 27 évvel ezelőtt bemutatott játék eredetileg a Nintendo konzoljára, a NES-re jelent volna meg, helyette azonban a SNES-re, a későbbi rendszerre adták csak ki. Az először beharangozott programból pedig semmi nem lett.

A történelmi videojátékok megőrzésével is foglalkozó The Video Game History Foundation azonban hozzájutott egy prototípushoz, amelyet kicsit továbbfejlesztve sikerült elkészíteniük a soha meg nem jelent programverzió bárki által játszható verzióját. A digitalizált ROM-fájlokat innen lehet letölteni. (Emulátor programot használva természetesen PC-n is lehet vele játszani.)

A program persze nem tökéletes, akadnak benne hibák, de a lényegen mit sem változtat: a játéktörténelem egy darabja tovább élhet.

Forrás, szerző: hvg.hu