Európában is tiltást kaphat a Huawei
Tech ', Mobil Telefon hírek

A Huawei az egyik legsikeresebb okostelefon-gyártó, az elmúlt években elképesztő növekedést voltak képesek produkálni, ám a cég karrierjére újabban sötét árnyékok vetülnek. Az Egyesült Államok biztonsági okokra hivatkozva igyekszik elhatárolódni a kínai vállalattól, és a legfrissebb értesülések alapján egyes európai országok lehetnek a következők.

A Bloomberg forrásai szerint a német, francia és brit kormányzati szakemberek egyre óvatosabban viszonyulnak a gyártóhoz, és ez már jóval a pénzügyi igazgató letartóztatása előtt elkezdődött. Az Egyesült Államok aggodalma, mely szerint a Huawei annyira összefonódott Kína kormányával, hogy képes lehet akár kémkedni is számára az áruba bocsátott technológia révén, más országokban is gyökeret vert. Az idei év során Ausztrália és Új-Zéland is az elhatárolódás mellett döntött, meggátolva, hogy a Huawei építhesse ki náluk az új generációs telekommunikációs hálózatot.

A Huawei elsődleges prioritásai közé tartozik az 5G hálózatok, és a hozzájuk tartozó infrastruktúra fejlesztése, ráadásul számukra Európa a legnagyobb piac Ázsián kívül. A tervek szerint jövőre kezdődne az 5G hálózatok kiépítése az öreg kontinensen, ám a végén előfordulhat, hogy nem engedik a kínai telekommunikációs vállalatnak, hogy eszközöket és felszerelést biztosítson a munkálatokhoz.

Forrás, szerző: napidroid.hu