Lecseréli az Edge böngészőt a Microsoft
Tech ', Windows

Régi vicc, hogy a Microsoft Edge böngészőnek egyetlen funkciója van: le tudunk tölteni vele egy másik, használható böngészőt. Nagyon úgy tűnik, hogy a Microsoft komolyan vette a tréfát.

A cég lépéseit követő Windows Central portál azt írja, hogy a 2015-ben bemutatott Edge helyett olyan új böngésző készül, amely a Google által kifejlesztett Chromium motorra épül. A portál úgy tudja, hogy az Anaheim kódnéven elindított projektnek 2019 első felében lesz látható eredménye.

Azzal, hogy a Microsoft a saját EdgeHTML motorja helyett a Chromiumot használja majd, még élesedhet is a verseny a Google és a Microsoft között. Ez ugyanis azt jelenti, hogy az Anaheim böngészőben ugyanúgy (értsd: ugyanolyan jól) jelennek majd meg a webes tartalmak, mint a Google Chrome-ban.

A Microsoft mérnökei egyébként már hozzáadtak kódokat a Chromium projekthez, hogy az jobban fusson az ARM csipjein, amelyek túlnyomó többségét ma még a mobilokban találjuk meg. Ez azonban a következő években megváltozhat. A Microsoft a Windows 10-et is kiadta ARM-ra, és akad már néhány laptop, amelyben az Intel processzorai helyett valamilyen ARM lapka dolgozik. Emiatt fontos a Microsoftnak, hogy ne csak a Windows 10, de a többi szoftver, még a Chrome is optimálisan fusson ezen a hardveren.

Forrás, szerző: index.hu