Ez a házi készítésű arcmaszk olyan, mint a botox
Érezd!, Női öltöző

Egy újfajta, házilag is elkészíthető maszk terjed a neten, ami azt ígéri, hogy jobban feltölti az pofidat, mint a botox. Viszont van vele egy “kis” gond: könnyen beteg lehetsz tőle. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy nem szabad mindent elhinni, amit a bloggerek állítanak, mert a tojásfehérjéből készített beauty cucc bacikat terjeszthet.

Christopher Inglefield, plasztikai sebész a brit The Sun című lapnak mesélt arról, hogy mekkora veszélyt rejt, ha valaki tojásmaszkkal próbálkozik: „Nem csupán arról van szó, hogy hatástalan a maszk, hanem káros baktériumokat is elterjeszthet az arcon, sőt még a szalmonellára is esélyed van, ha kevésbé vagy szerencsés.”

Ez a nyers tojásos trükk már egy ideje terjed a YouTube-on. Lizbeth Eguia, vagyis Beauty Vixxen, blogger több videót is megosztott, melyben azt állítja, hogy ez a cucc jobb, mint a ráncfelvarrás: „A botox nagyon drága, ez a trükk pedig szinte nulla dollárba kerül, ha épp van otthon tojásod.” Márpedig a bacik, amik a héjon előfordulnak, a tojás belsejében is megtalálhatók, amik nagyon könnyen elterjedhetnek.

Candice Brown, kozmetikus a következőkkel próbálja lebeszélni a hozzá kezelésekre járó nőket a trendről: „Ahogy nyers csirkével sem kened össze az arcod, a tojással sem kellene.” Mennyire igaza van. Nem véletlen, hogy egy botox kezelés nem egy omlett árába kerül!

Forrás, szerző: cosmopolitan.hu