Tonhalas bolognai
Érezd!, Gasztro

Csavarjunk egyet a mindig bevethető bolognai szószon. A tonhalas változat könnyedebb, mint a húsos, mégis hozza a megszokott ízhatást. Ebben a mártásban garantáltan minden gyerek megeszi a halat.

Hozzávalók 4 személyre:
1 doboz (160 g-os kiszerelés) olajban eltett tonhal
1 doboz (160 g-os kiszerelés) natúr tonhal
1 lila hagyma
2 szál szárzeller
2 sárgarépa
1 kápiapaprika vagy piros húsú TV paprika
1 üveg (7,5 dl) passata vagy sűrű paradicsomlé
olívaolaj
morzsolt oregánó
1 babérlevél
pár levél bazsalikom
tengeri só
frissen őrölt bors
500 g spagetti
reszelt parmezán

Elkészítés:
Felteszünk forrni egy lábasnyi vizet a tésztának.
A hámozott és negyedet lila hagymát és sárgarépát, a megmosott és darabolt szárzellert és paprikát robotgépben pár fordulat alatt apróra daraboljuk.
Felbontjuk az olajos tonhalkonzervet, és a tetejét a halhúshoz szorítva belecsöpögtetjük az olaját egy serpenyőbe. Ha kevésnek találjuk, teszünk még hozzá olívaolajat és fedő alatt pár perc alatt megpároljuk rajta az aprított zöldségeket. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, megszórjuk oreganóval, majd kettétörjük és beletesszük a babérlevelet is.
Amint felforrt, hozzáadjuk a lecsöpögtetett natúr tonhalat. Ez általában darabosabb, nem kell nagyon szétcincálni a haldarabkákat benne.
A már lobogó vízbe sót teszünk és kifőzzük benne a spagetti tésztát. Jó, ha harapható keménységű, vigyázzunk, ne főzzük túl.
Végül szűrjük le a tésztát és tálaljuk a tonhalas szósszal, friss bazsalikom levélkével és reszelt parmezánnal megszórva a legfinomabb.

Forrás: izeselet.hu
Szerző: izeselet.hu