A csecsemő hátán nőtt ki a testvére pénisze
Érezd!, 18+

Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban született nemrég egy csecsemő, akiről érkezte előtt nem tudták, hogy valami nem egészen stimmel vele. Semmilyen vizsgálat eredménye sem utalt arra, hogy bármiféle probléma lépett volna fel a terhesség során. A baba világrajöttekor viszont valami különösen szokatlannal találkoztak az orvosok, egészen pontosan azzal, hogy a kisfiú két pénisszel született, ráadásul az egyik a hátára nőtt.

A csecsemő hátán egy parazitapénisz alakult ki, ami a ki nem fejlődött ikertestvéréből marad hátra. A helyi Gyermekgyógyászati Kutató Intézetben hajtották végre az eltávolító műtétet, ami szerencsésen végződött, a baba jól viselte a beavatkozást.

RITKA SZÜLETÉSI RENDELLENESSÉG – PARAZITA IKER
Ebben az esetben csak az egyik iker fejlődik ki teljesen, a másik iker csak részlegesen fejlett, gyakran torz, életképtelen képződmény, „vendég ikernek” is nevezik. Akkor alakulnak ki, ha a barázdálódó csíra kettéválása nem tökéletes. A sejtállománya a testvére szöveteivel összekapcsolódva fejlődik, nem rendelkezik saját aggyal, a másik testén kialakuló életképtelen, de esetenként részleges életjeleket mutató képződmény. A kifejlett iker bármely testrészéhez kapcsolódva megjelenhet. Mivel önállóan életképtelen, a műtéti eltávolítás általában nem kérdéses.
Az operációt végző intézetvezető, Gunduz Agayev elmondta, hogy még a méhen belült elhalt ikerből mindössze a pénisze maradt meg, ami a testvére hátán növekedett, de emellett az életben lévő gyerek rendelkezik saját nemi szervvel is, és teljesen egészséges, írja a Metro.

Forrás, szerző: bors.hu