Kigyulladt egy iPhone, de annyira, hogy ki kellett üríteni az egész üzletet
Tech ', Apple hírek

Az eddigi jelentések szerint akkumulátorprobléma miatt kapott lángra egy iPhone az egyik svájci Apple Store-ban. Egy ember megsérült.

Az üzletben tartózkodó mind az 50 embernek el kellett hagynia a zürichi Bahnhofstrasse 77. szám alatt lévő Apple Store-t, miután olyannyira felforrósodott egy iPhone akkumulátora, hogy a készülék kigyulladt – jelentette a helyi 20 Minuten című lap. Az eset akkor történt, amikor az egyik szervizes munkatárs eltávolította az akkut az iPhone 6s készülékből. Ekkor gyulladt ki a készülék, és füstölni kezdett.

Az esethez a rendőrséget, a tűzoltókat és a mentőket. Az utóbbiaknak végül nyolc embert kellett ellátniuk. A készülék az Apple Store érintett munkatársának kezét égette meg, hét másik ember kisebb ellátásra szorult.

A rendőrség közleményében azt írja: az Apple Store személyzete gyorsan és helyesen reagált a kialakult helyzetben. Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a készülék akkumulátorának meghibásodását, a svájci rendőrség igzságügyi szakértői már vizsgálják az eszközt.

Emlékezetes: az iparág legnagyobb akkumulátorbotrányát még 2016-ban szenvedte el az Apple egyik nagy konkurense, a Samsung, a Note7 telefonjaikkal volt hónapokon át nagyon komoly gond. Azóta ugyan minden gyártó készülékeivel megesik egy-egy hasonló eset, de egyik sem bizonyult kritikus, tömeges problémának.

Forrás, szerző: hvg.hu