MOST FESZT 2019 - Woyzeck (stúdióelőadás)
Tatabánya, 2800 Tatabánya, Népház u. 5.

Tatabánya, 2800 Tatabánya, Népház u. 5.

2019. Március 23. Szombat - 15:00

Georg Büchner: Woyzeck
A szövegkönyv Thurzó Gábor és Halasi Zoltán fordításának, valamint Peer Krisztián szövegének felhasználásával készült. Daniel Schmolling vallomását Ruttkay Zsófia fordította.
Rendező: Hegymegi Máté
A Szkéné Színház előadása

Az előadást 16 éven felülieknek ajánljuk


Ebben a világvégén maradt, felejtett katonai táborban nincs más feladat, mint amit a Kapitány és a Doktor, egy itthagyott rendszer fenntartói kitalálnak. Mintha Trepljov színházát néznénk a tóparton, azt a kozmikus magányt az űrben. Hideg, hideg, hideg. Üres, üres, üres. Nincsenek falak, így mindenki terébe, életébe belelátunk. Ahogy kijárat sincsen, így nem lehet elhagyni ezt a helyet. A szereplők élete a szemünk előtt zajlik, szimultán. Kilépni nem, csak megszűnni lehet. Marie és Woyzeck számára is ez az egyetlen lehetőség.
Büchner töredékekből álló műve megtörtént bűneseteket vett alapul. Daniel Schmolling 1817. szeptember 25-én leszúrta barátnőjét, L-t; Johann Christian Woyzeck pedig 1821. június 21-én hét késszúrással ölte meg szeretőjét.
Mi vezethet el odáig, hogy a számunkra legfontosabbat tegyük tönkre, pusztán annak féltéséből? Milyen az az út, amin végighaladva elveszíthetjük az irányítást a gondolataink és a tetteink fölött?

A MOST FESZT történetében először láthatják nézőink egyazon szindarab kétféle adaptációját, a Szkéné Színház Woyzeck című előadása stúdiószínházi előadásként mutatja be Büchner drámáját.

Helyszín: Jászai Mari Színház - Népház, Nagyszínpadra épített nézőtér

Jegyár: 1.800,-Ft