Pál Feri Veszprémben! Az egyensúlyvesztéstől az új egyensúlyig
Veszprém, 8200 Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2.

Veszprém, 8200 Veszprém, Brusznyai Árpád utca 2.

2017. Szeptember 14. Csütörtök - 21:00

Pál Ferenc, azaz Feri atya. Római katolikus pap, mentálhigiénés szakember.

1966. június 29-én született Budapesten. Fiatalkorában aktív, később főállású sportoló volt a Budapesti Vasasnál. Volt válogatott kerettag, 1987-ben pedig felnőtt magyar magasugró bajnok lett. 1996. június 15-én szentelték pappá Esztergomban. Szentelése után előbb káplánként szolgált Terézvárosban, majd Rákoskeresztúron, 2002-től pedig plébánosként Óbudán. 2005-től a SOTE Mentálhigiéné Intézet munkatársa.

Pál Ferenc papi pályafutásának kezdetétől tart heti rendszerességgel hittanórákat, előadásokat fiataloknak pszichológia ‑ teológia ‑ mentálhigiéné témakörében. Az előadások tematikája meglehetősen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat. A közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati ‑ házassági problémákon át a transzcendenciához fűződő kapcsolat problematikájáig terjed. Pál Ferenc szerint katolikus pap léte ellenére fontos, hogy az előadások semlegesek legyenek: bárki bejöhet, nem kell semmi elvárásnak megfelelni, elég a hallgató nyitottsága.

A fiatalok számára érzékeny témaválasztás és a sajátos előadásmód következtében a kezdetben többnyire csak katolikus fiatalokat vonzó előadások rövid idő alatt igen népszerűek lettek. A hallgatóság mára életkori és vallási tekintetben is heterogénnabbá vált.

A Nyitott Akadémia rendezvénye Veszprémben.
Jegyek kaphatók online, a www.nyitottakademia.hu oldalon és személyesen, a Hangvillában.

Helyszín: Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér - Veszprém
Jegyár: 2.500,-Ft